Monday, May 07, 2007

div spørsmål

Hva lurer du på?: hei er en jente på 16 som har noen spørsmål..
1. er 8 år mye i et forhold,og er det galt og være i lag med en 24 åring når man selv er 17, vis begge er glad i hverandre?
2. strekkmerker på magen forsvinner de vis man blir tynnere?
3.hva er de beste tipsene for og gå ned i vekt?
håper på svar,
hilsen jenta i fra nord.
Jente 16 år


Svar
Hei jente 16 år
1. Det er ikke noe galt å være sammen med en som er 8 år eldre enn du sjøl. Det er fint du har en kjæreste og at dere er glad i hverandre. Det er mye viktigere enn alder. Det viktigste er at dere er glad i hverandre og at dere er rause mot hverandre. Med det mener jeg at dere må godta at dere kan være på forskjellig "steder" i livet. Du går sikkert på videregående og har masse venner og mye uprøvd. Han jobber kanskje og har mere erfaring både i livet og i forhold til jenter. I lovens forstand er du et barn (fram til 18 år) og han en voksen. Så la han gjøre sine ting og du må heller ikke glemme å gå på f.eks skolefest og være sammen med dine venninner.
2. Strekkmerker forsvinner ikke hvis man blir tynnere. De blir blekere med årene, men vil aldri forsvinne helt. Det er en ganske vanlig "skade" i huden som mange får i forbindelse med utviklinga fra barn til voksen. Prøv å godta at sånn er du og din hud.
3. De beste tipsene for å gå ned vekt, i tillegg til å trene og gå mye, er å spise lite, ofte og sunt. Dvs. to-tre ganger pr. dag spiser du grovt brød, uten smør og med f.eks skinke, fisk eller ost som pålegg. Juice eller skummet melk som drikke. Ren mager fisk eller kjøtt til middag, en potet (evt. litt ris eller pasta) og mye kokte eller råe grønnsaker. Til drikke velger du springvann. Som mellommåltid spiser du frukt eller grønnsaker, dette for å holde forbrenninga i gang og for å unngå at du blir kjempesulten til neste måltid. En dag i uka kan du skeie ut med LITT godsaker til kvelds, dette for å holde mote oppe og unne deg litt ekstra fordi du er så flink ellers i uka. Så isteden for å kose dere med en DVD og potetgull, dra med deg typen på en tur i parken eller i skogen :-)
Med hilsen Hilde ved Ungdomsbasen